onsdag 5. september 2012

Vår dyktige stylist Birgitta Roald styler bildene til våre kataloger

Interiørkonsulent og stylist, Birgitta Roald har i 4 år stylet bildene i katalogene til Perfect Home. Birgitta ble ferdig utdannet interiørkonsulent fra Sverre Wollf (i dag Westerdals) i 1994 og har bred erfaring når det gjelder møbler, miljø, messe, stands, vindusdekorasjon, butikkinnredning, belysning og lysplaner.

Hun har faste oppdrag for Rom 123, KK, KK Living, Hytteliv og Dagbladet, og har tidligere jobbet med både Bonytt og Elle Interiør.“Jeg visner bort dersom jeg skulle gjøre det samme dag ut og dag inn”
På spørsmål om hva som gjør at hun trives med jobben sin svarer hun at fleksibiliteten og allsidigheten i jobben passer henne utmerket. Alle oppdrag er ulike og hun føler seg svært heldig som kan treffe så mange hyggelige og inspirerende mennsesker.

“Jeg trenger ikke å besøke alle messer for å se siste nytt”
For Birgitta kan inspirasjon være å se på bybildet, folket, interiør og motemagasiner, en fin form, materialer og selvsagt det å reise. Hun lar seg også inspirere av mange kreative venner og kollegaer.

Nylig var hun på PEJ-seminaret (trendseminar innen interiør), noe hun finner både motiverende og interessant. Hun kan fortelle at det ikke bare handler om farger og former i årene som kommer, men også om hvordan samfunnet henger sammen og hvorfor vi handler slik vi gjør. Det som skjer i USA og Asia, kan ha stor effekt på uttrykket her hjemme. I Skandinavia er vi i en særposisjon! Mens store deler av verden sliter, så går det så det suser hos oss.

“Det må være balanse mellom høyt og lavt”
Perfect Home kommer med ny katalog tre ganger i året, januar, april og august. Mye nytt kommer inn i kolleksjonen og mye skal forberedes før vi er klare til fotografering. Birgitta går gjennom hver enkelt vare som skal fotograferes og tenker ut hvilket miljø produktene passer best i, hva passer sammen, og selvsagt uttrykket det skal gi. Skal det være maritimt, moderne, romantisk, nostalgisk eller klassisk. Og ikke minst; hvem passer denne varen til? Planlegging er viktig. Her er det ikke noe som overlates til tilfeldighetene.

Birgitta forteller videre at komposisjon og harmoni er viktig i et bilde og at det må være balanse mellom høyt og lavt. På sett og vis bør det være et standpunkt, slik at øyet blir dratt i riktig retning i bildet, som en pyramideform. Det trenger ikke å være en nøyaktig triangel, men man bør kunne dra 3 linjer i et bilde, og innenfor der ligger tyngden og fokuset. Blir det for mange ting på et bilde i katalogen vil bildet lett "tippe". Det er viktig å samle produkter i grupper.

“Det finnes jo aldri et riktig svar, bare uendelige mange måter å gjøre det på”
For at et bilde skal fungere opptimalt må fotograf og stylist jobbe godt sammen. Det nytter ikke å være sin egen herre. Man drar lasset sammen, det blir nyttesløs dersom bildet er nydelig lyssatt men komposisjonen skurrer og vice versa. Og man må være såpass ærlige med hverandre å si at kanskje vi heller kan prøve det slik. 
 
“Mine favorittprodukter hos Perfect Home er flere”
Birgitta liker veldig godt den store veggklokka Time, det grå og kremfargede pleddet med teksten “Wrap me around you”, og lykter i alle varianter. Spesielt godt liker hun Celina glasslyktene.

“Jeg har fokus på kvalitet og materialvalg”
Hjemme hos seg selv forteller Birgitta at hun har en litt eklektisk blanding. Hun skaffer seg ting hun selv liker. Selvom stilen er forskjellig, så snakker de godt sammen allikevel. Hun har en stor brun, slitt skinnsofa med mange deilige puter og sammen med et betong sofabord så henger dette fint sammen. “Jeg har det nok litt retro men med moderne innslag” sier hun.

En av hennes favoritter hjemme er en gammel teakskjenk hvor hun har plassert ulike ting som danner et stilleben. Der er det stadig forandringer, forteller hun. Hun liker at møblene og tingene hun skaffer seg har et sterkt uttrykk, har en funksjon og er vakkert for øyet. Hun forteller også at soverommet med sine duse farger, er et trivselsrom. Drømmen er en stor deilig terrasse med praktisk utekjøkken :-)                                                                                                                        

22 kommentarer:

 1. wedding dresses, http://www.cheap-weddingdresses.net/
  mont blanc pens, http://www.montblanc-pens.com.co/
  moncler outlet store, http://www.uggoutletstore.eu.com/
  fred perry shirts, http://www.fredperrypoloshirts.com/
  chicago blackhawks jersey, http://www.chicagoblackhawksjersey.us/
  nike air foamposite one,foamposite,foamposites,foamposite release 2015,foamposite sneakers,foamposites for sale,foamposite gold
  karen millen uk, http://www.karenmillendressesoutlets.co.uk/
  chanel outlet store, http://www.chaneloutletstore.us.com/
  vikings jerseys, http://www.minnesotavikingsjersey.us/
  roshe run men, http://www.rosherunshoessale.com/
  oakland raiders jerseys, http://www.oaklandraidersjerseys.us/
  nike running shoes, http://www.nikefreerunning.org/
  michael kors outlet online, http://www.michaelkorsoutletusa.net/
  real madrid jersey, http://www.realmadridjerseystore.com/
  miami heat, http://www.miamiheatjerseys.net/
  tommy hilfiger, http://www.tommyhilfigers.net/
  snapbacks wholesale, http://www.cheapsnapbacks.us.com/
  golden state warriors, http://www.warriorsjersey.com/
  miami dolphins jerseys, http://www.miamidolphinsjersey.com/
  abercrombie and fitch, http://www.abercrombie-fitch-hollister.fr/
  mm1016

  SvarSlett
 2. Người ta thường kể rằng do trang tri noi that hiện đại chủ yếu lưu ý vào việc áp dụng các mẫu phân bố đơn thuần và nhỏ gọn. vững trãi, thậm chí các san pham do go phong khach , do go noi that phong ngu , do go phong an không có quá nhiều khía cạnh nhưng vẫn chứng minh vẻ hoành tráng một cách tuyệt vời.. Đó là các ích lợi thực sự của tác phẩm đồ gỗ như ghe sofa hay giuong ngu kể chung. Còn đối với do go nha bep thì sao? tu bep hay phụ kiện cần có được sự kỳ lạ riêng, san pham sat , sat my thuat , gia cong inox là chiếc chìa khóa khiến bếp trông phá cách mà vẫn có sự thú vị và tinh xảo riêng

  SvarSlett
 3. For Birgitta kan inspirasjon være å se på bybildet, folket, interiør og motemagasiner, en fin form, materialer og selvsagt det å reise. Hun lar seg også inspirere av mange kreative venner og kollegaer.

  SvarSlett